Thermostaten voor laminaatverwarming

Thermostaten voor caravan- en camperverwarming

Thermostaat

Voor de regeling van elektrische verwarming voor caravan- en camperverwarming wordt ook gebruik gemaakt van een thermostaat met vloersensor.
De thermostaat meet met een vloersensor de temperatuur van de vloer. De vloer wordt dus nooit te warm en blijft op een comfortabele temperatuur.

Doordat de lucht stijgt wordt de gehele ruimte gelijkmatig verwarmd.
Heatnet biedt voor de regeling van de vloerverwarming een aantal zeer aantrekkelijke (klok)thermostaten

We leveren in- of opbouwthermostaten. De inbouwthermostaten passen in een normale inbouw-montage-doos.

Voor caravans en campers adviseren we een thermostaat op batterij-voeding (zoals de TH88FL en Optima-AF), omdat bij het verwijderen van de 230 Volt voedingsspaning in de meeste gevallen ook het klokprogramma wordt gewist.

De thermostaat fungeert, naast een comfortabele regeling, ook als een beveiliging tegen het te warm worden van de vloer. De verwarmingsfolie wordt maximaal ca 35-40 graden Celsius warm: in veel gevallen dus te warm voor een comfortabele vloerverwarming. Vandaar dat een thermostaat eigenlijk altijd wel zinvol is.
Dimmen met een dimmer kan ook: let dan wel op dat het maximale vermogen van de dimmer voldoende is voor het vermogen van de vloerverwarming.
Wij adviseren een stevige vloerbedekking. De folieverwarming is oorspronkellijk ontworpen voor gebruik onder laminaat: dat materiaal biedt al een goede bescherming tegen beschhadiging van de folieverwarming. Een stevige vloerbedekking is dus aan te raden: de dikte is van minder invloed op de warmtedoorgifte. Vinyl is ook goed mogelijk

Alle volgende thermostaattypen worden geleverd met vloersensor, ca 2 meter lang: kan evnetueel door uzelf verlengd worden. De vloersensor heeft een diameter van ca 6-7 mm en dient onder de vloerbedekking (of laminaat) gemonteerd te worden op zondanige wijze dat contact wordt gemaakt met één van de verwarmende banen (de zwarte banen van de folieverwarming).
De temperatuur van alle banen (met het zelfde vermogen) is gelijk: aan de rand of in het midden, dat maakt geen verschil.
U kunt de vloersensor dus ergens aan de rand van de folieverwarming monteren (onder of boven een zwarte verwarmingsbaan)

Er zit ook geen onder of bovenkant aan de folieverwarming: de koperen banen dienen als voeding en worden niet warm.

De sensor meet de temperatuur en op die temperatuur wordt geregeld door de thermostaat.
U regelt dus de vloerverwarming op de vloertemperatuur.

De meeste thermostaten hebben tevens een ruimtesensor (zie de specificaties van de thermostaten). In dat geval wordt ook de ruimtetemperatuur gemeten: de vloersensor wordt dan gebruikt om de temperatuur van de vloer te begrenzen. (binnen bepaalde op de thermostaat in te stellen waarden te houden).
We adviseren de vloertemperatuur aan de bovenzijde van de vloerbedekking niet hoger te laten worden dan ca. 25 graden C.
Let bij grotere oppervlakken ook op het maximale schakelvermogen van de thermostaat !!
(In verband met de inschakelstromen adviseren we de thermostaat niet zwaarder te belasten dan ca 80% van het maximale vermogen)

Op de pagina's van betreffende thermostaten in de webshop staan aansluitschema's. (tevens ingesloten in de verpakking bij levering)
Raadpleeg bij twijfel over de aansluitingen onze verkoop of laat de aansluiting over aan een vakman.

Opbouwtype
2HEAT-TH99
Meer informatie
over 2HEAT-TH99
thermostaat
2HEAT-OTK
inbouw zonder klokfunctie
Meer informatie
over OTK
thermostaat
2HEAT-TH88FL
Opbouwtype met klokfunctie
Meer informatie
over 2HEAT-TH88
thermostaat
2HEAT-TH89Plus
Inbouwtype met klokfunctie
Meer informatie
over 2HEAT-TH89Plus
thermostaat
2HEAT-TH760
Inbouwtype met klokfunctie
Meer informatie
over 2HEAT-TH760
thermostaat
2HEAT-Optima-AF
Opbouwtype met klokfunctie
Meer informatie
over 2HEAT-Optima-AF
thermostaat